Vier geweldige plekken in Kensington

0 comments

Nu alweer een paar maanden geleden, verhuisde ik van Kensington naar Clapham. Hoewel ik de nieuwe buurt echt geweldig vind, was het ook erg prettig om in Kensington te wonen.

Kensington staat bekend als een chique buurt, met witte Victoriaanse huizen en veel groen. Maar de wijk heeft nog veel meer te bieden. Vandaag geef ik vier tips!

Note: Ik focus me hier alleen de buurt rondom High Street Kensington. De wijk is feitelijk nog veel groter. Zo staat South Kensington bekend om de musea (Victoria & Albert, Natual History Museum & Science Museum) en zitten daar ook een hoop leuke pubs en goede restaurants.

kensington-gardens

Kensington Palace & Kensington Gardens

Dé bezienswaardigheid van de buurt. Kensington Palace is het paleis van de koninklijke familie. Een aantal leden van de familie woont er, en ook Harry is er regelmatig te vinden. Tot 1977 was het paleis de officiële residentie van prinses Diana.

De buitenkant van het paleis is al een bezienswaardigheid op zich, maar je kunt ook binnen een kijkje nemen (hiervoor betaal je wel een kaartje). Ook het winkeltje, het cafétje en de mooie tuin zijn echt het bezoeken waard.

Rond het paleis is een enorm park, waar het in de zomer goed toeven is. Voor een paar pond kun je een stoeltje huren om op te zitten. Ook in andere maanden is dit een mooi park voor een wandeling en om eekhoorntjes te spotten.

scarsdale-tavern

Scarsdale Tavern

Deze pub was echt onze “stamkroeg” in de buurt en na een tijdje herkende het personeel ons ook. De Scarsdale Tavern is een typisch Engelse pub met bloembakken aan de gevel en verschillende bieren op de tap. Ook de typisch Engelse menukaart is prima. Het terras is in de zomer erg gezellig en in de winter staat het haardvuur aan.

Whole Foods – Kensington High Street

Deze Amerikaanse winkelketen staat bekend om haar biologische eten. Hoewel een hoop producten echt schreeuwend duur zijn, is een bezoekje aan deze winkel een feestje. Al het eten is prachtig uitgestald en je vindt er allerlei speciale dingen die normaliter lastig te krijgen zijn. Daarnaast hebben ze een goede collectie wijnen en kookboeken. Ideaal voor foodies, veganisten en fitgirls. Op de bovenste verdieping zit ook een restaurant en vergeet ook zeker het afhaaleten niet.

phillies

Cafe Phillies

Mijn allerlievelingste tent in deze buurt, ik schreef er hier al over. Letterlijk álles op deze kaart is lekker – en ik heb alles geprobeerd, believe me. Als je hier in de buurt bent, zou ik zeker hier gaan lunchen. Helaas is het niet open voor diner.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

0 comments

Leave a Reply