Petersham Nurseries: een groene oase in Richmond

0 comments

Petersham nurseries is een tuincentrum in Richmond. Hoewel dat wellicht erg suf klinkt, is het alles behalve dat. Deze kwekerij verkoopt weliswaar plantjes, maar heeft ook een romantisch restaurant en uiterst gezellig café waar je de hele dag terecht kunt voor de heerlijke gerechten en taartjes.

petersham2

Boglione: de biljonairs familie

Het tuincentrum bestaat al sinds 1970, maar het is pas sinds een aantal jaar een succes. Eigenaren zijn de familie Boglione, die op zichzelf al zeer fascinerend zijn.

Gael, een Australisch model, en Francesco, een Turijnse zakenman kochten het Petersham huis in Richmond, nadat ze verliefd erop waren geworden tijdens een bezoek bij hun vrienden die in de buurt woorden: Jerry Hall en Mick Jagger. Een paar jaar later kwam ook de kwekerij te koop te staan en besloten ze dat over te nemen en te renoveren.

Na de renovatie ging het Petersham Nurseries al snel voor de wind en in 2011 won het restaurant een Michelinster. De oudste Boglione dochter heeft de zaak overgenomen en met haar passie voor duurzaamheid en gezond eten is het succes alleen maar gegroeid.

petersham3

Petersham Nurseries is niet alleen een plek om lekker rond te struinen in de shop of te genieten van hun gerechten, maar er zijn ook regelmatig evenementen zoals wine tastings of bloemschik workshops. Het is een van mijn favoriete plekken om het drukke Londen te ontvluchten en helemaal tot rust te komen.

In de buurt

Deze must-visit bevindt zich in het Richmond park, dat verreweg het mooiste park in Londen is. Hier kun je heerlijk wandelen en wilde herten spotten.

Aan de oever van de Thames kan er ook gewandeld worden over het Thames Path, of je doet een biertje bij een van de vele riverside pubs.


Petersham Nurseries
Church Lane, Petersham Road
Richmond TW10 7AB
Website

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

0 comments

Leave a Reply