Blauwe bessen smoothie bowl

0 comments

Op Blue Monday (aka vandaag) leek het me leuk om een recept voor een blauwe smoothie bowl te delen. Ik zocht wat inspiratie op Pinterest en al snel leerde ik dat smoothie bowls alleen prachtig blauw worden als je er spirulapoeder doorheen mengt.

smoothie-blueberries

Nu heb ik geen idee wat spirula is, noch waar het goed voor zou moeten wezen, dus dat liet ik achterwege. Hoewel ik graag foodtrends volg en heus niet vies ben van een gojibesje hier en daar, probeer ik toch vooral “normaal” te blijven doen en ik denk dat spirula daar niet echt bij past. Mijn “blauwe” smoothiebowl is daarom eigenlijk meer paars, maar wel gemaakt van blauwe bessen!

Ik gebruikte deels verse bessen en deels bevroren, met name omdat verse bessen zo gruwelijk duur zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon helemaal voor bevroren bessen, of juist verse gaan.

Een leuk dingetje in dit recept is de bevroren courgette. Proef je helemaal niet, maar heb je toch lekker wat extra groente. Ook schijnt het ervoor te zorgen dat het extra smeuïg wordt. Al met al een heerlijk, makkelijk recept, dat ideaal is als ontbijt of tussendoortje.

Blauwe bessen smoothie bowl

Blauwe bessen smoothie bowl

  • 1 bevroren banaan, in stukjes
  • ½ bevroren courgette, in stukjes
  • een handje bevroren blauwe bessen
  • een handje blauwe bessen (+ een paar extra)
  • een paar takjes munt
  • Toppings, zoals:
  • Een paar plakjes banaan
  • Aardbeien
  • Zaden en pitten

Meng alle ingrediënten voor de smoothie in een blender tot een glad geheel. Serveer met de toppings.

Servings:

1 grote kom

Previous Post Next Post

You Might Also Like

0 comments

Leave a Reply